Welcome Guest ( Login | Register )



All times are UTC - 7 hours [ DST ]



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: CPU running at 90% just to display screen?
PostPosted: Mon Apr 07, 2014 3:15 pm 

Joined: Mon Jun 11, 2012 2:10 pm
Posts: 98

Offline
I have a T7A with two controllers: GE Fanuc Ethernet and Modbus slave (TCP/IP). The Modbus Slave is configured to echo tags from GE. The panel is also configured to support VNC and FTP connections.

My screens are sometimes very slow (1+ minutes to change screens), so I added the System CPU percent tag to my startup screen. The CPU runs, on average, 90%! What is taking all the CPU time????

Is there something I can do to reduce this overhead (10% overhead for user actions is not enough to keep screen actions smooth)?

_________________
Adam M.
Controls Engineer
FlexEnergy


 Profile  
 
 Post subject: Re: CPU running at 90% just to display screen?
PostPosted: Tue Apr 08, 2014 12:04 am 
User avatar

Joined: Thu Nov 29, 2012 2:27 pm
Posts: 92

Offline
You have probably chosen a hardware that is to week for your application.

Try use the T7B instead.

Here is also a pdf with some guidelines for optimizing a iX application.

http://ftc.beijer.se/files/C125728B003A ... 00324a.pdf

_________________
Edmund Andersson

AITECH AB

Part of Beijer Integrator Group


 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 7 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: