iX Talk
http://beijerinc.com/support/ix/forum/

No reply from PLC
http://beijerinc.com/support/ix/forum/viewtopic.php?f=5&t=2061
Page 1 of 1

Author:  mohamed [ Wed Mar 30, 2016 6:20 pm ]
Post subject:  No reply from PLC

Hello,

I am working on an E-1043 display (Module EM-Profibus DP) connected to a Simatic S7-300 PLC using the X2 port (DP Profibus).

-I have a error msg on the display (No reply from PLC), and the two
LED (ST , OP) of the card (EM-Profibus DP) is ON, (Attached file ).

-When I scanned the PLC network Profibus DP I see the node of the Module
(EM-Profibus DP), Please see the attached picture.

-When I remove the Profibus cable I have a error msg in the display (no
network connection) ,the ST LED is ON , but the OP LED is OFF.

-I used an address type (M ,DB, I, Q) on the display and the PLC for testing the communication, but the communication it does not work.

-The configuration of the PLC is the following .
Type : DP Profibus .
Adress : 1 .
Transmission Rate : 1.5Mbps .
Highest DP Adress: 126 .

-The configuration of the display Panel is the following .
Adress : 2 .
The Controller 1 is the driver S7 Profibus DP.
The Controller is connected in the port EM-Fielbus.

-I selected download Always for driver S7 Profibus DP.
-The Bus Terminator is ON in the first and last units .
-The first unit in the network is the PLC MASTER .

-Is this the only thing to do or the is something else ?

Best regards.


Sebhi Mohammed

Attachments:
Nouveau dossier.rar [4.95 MiB]
Downloaded 277 times

Page 1 of 1 All times are UTC - 7 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/